Pompki do skroplin w chłodnictwie: Pompka ERRP Warszawa
Pompka do skroplin ERRP
Chłodziarki lub lady chłodnicze to urządzenia, które powszechnie występują w wielu gałęziach handlu oraz przemysłu. Niemal każdy sklep spożywczy, market czy restauracja posiadają przynajmniej jeden egzemplarz tego typu maszyny. Jednak podczas rozmrażania chłodziarki często gromadzi się woda zawierająca różnego rodzaju zanieczyszczenia. Aby rozwiązać tego typu problem należy zainwestować w pompkę do skroplin, która skutecznie wypompuje wodę oraz dokładnie odfiltruje ją ze wszelkich niepożądanych składników. Jednym z rodzajów tego typu części dla chłodnictwa jest pompka ERRP.
Skuteczność przy niskiej wadze
Pompka ERRP to urządzenie wykonane z wytrzymałego plastiku, zapewniające odporność na uszkodzenia przy zachowaniu niskiej masy. Gładka powierzchnia zapewnia również łatwe czyszczenie. Producent daje możliwość wyboru spośród wersji z wlotem umieszczonym na wierzchu lub z boku.
Model ERRP znajduje zastosowanie zarówno w pracy z pojedynczymi chłodziarkami, jak i dla całych zespołów urządzeń chłodniczych. Pojemny zbiornik o pojemności aż jedenastu litrów oraz maksymalny przepływ do 225 litrów na godzinę zapewniają wyjątkowo wysoką wydajność. Wygodnym rozwiązaniem dla lokali gastronomicznych jest zamontowany filtr, który wychwytuje ewentualne resztki żywności i inne odpadki, mogące znajdować się w wodzie. Maksymalna wysokość podnoszenia osiągana przez pompkę to 35 metrów. Dodatkowo urządzenie posiada wbudowane zabezpieczenie przed przegrzaniem.
Mimo wysokiej wydajności model ERRP nie generuje przesadnego hałasu, co czasem bywa bolączką w trakcie korzystania z tego typu urządzeń. Znajdując się metr od urządzenia natężenie dźwięku nie przekracza bowiem 60dB.
Pompka ERRP to doskonałe rozwiązanie dla wszystkich podmiotów zajmujących się chłodnictwem czy branżą spożywczą. Na rynku tego typu urządzenia dostępne są między innymi u sprzedawcy sprzętu i części dla chłodnictwa i klimatyzacji, firmy P.H.U. Popularna z Warszawy.